През денонощието ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 16

...
 През денонощието ВВС на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 16
Коментари Харесай

Украйна е нанесла 16 удара по руските войски за денонощието, свалени са всичките изстреляни 24 дрона

 През денонощието Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна нанесоха 16 удара по съветските войски. Освен това бяха унищожени противников хеликоптер, щурмови аероплан и два дрона. Това се споделя в известие на Генерален щаб на ВСУ, представено от " ".
 
" През денонощието Военновъздушни сили на Украйна нанесоха 14 удара по групите на съперника и още два по позициите на зенитно-ракетните системи на съперника. Въоръжените сили на Украйна също унищожиха аероплан Су-25, вертолет Ка-52 и два безпилотни летателни апарати " Орлан-10 ", а нашите ракетно-артилерийски подразделения поразиха един команден пункт, девет групи с жива мощ и три склада с муниции на съперника ", се споделя в отчета.
 
Тази нощ в небето над Украйна бяха свалени и всичките 24 изстреляни от крайбрежието на Азовско море дронове-камикадзе " Шахед-136/131 ".
 

Руските войски, съгласно данни на Генералния щаб, са нанесли през денонощието 21 въздушни удара, 5 ракетни удара и 27 офанзиви с РСЗО. В посока Бахмут нашествениците не престават да водят настъпателни интервенции, като понасят тежки загуби. В посоките на Лиман и Авдиевка руснаците също се пробваха да преминат в нахлуване, само че всички противников офанзиви бяха отблъснати. В останалите посоки съветските войски се отбраняват.
 
В посоките на Волин, Полисия, Сиверщина и Слобожанщина ситуацията не се е трансформирала значително и не са открити настъпателни групи на съперника. Вместо това руснаците обстрелваха с артилерия регионите на повече от 20 обитаеми места, в това число Михалчина Слобода, Леоновка, Ясна Зоря в Черниговска област, Бударки, Ветеринарне, Хатишче, Вовчанск, Красне Перше, Нескучне, Стрилеча в Харковска област.
 
В посока Купянск съветските войски са обстрелвали Синковка, Ивановка, Котляровка, Табаевка в Харковска област, Стелмаховка в Луганска област. В Лиманско направление под противников обстрел попаднаха Макеевка, Площанка, Червонопопивка, Невске в Луганска област, Ямполовка в Донецка област.
 
В посока Бахмут бяха ударени региони на 17 обитаеми места, в това число Спирне, Бахмут, Ступочки, Билохоривка, Красна Гора, Клишчиевка и Курдиумивка в Донецка област.
 
В посока Авдиевка Авдиевка, Первомайске, Невелске, Красногоровка, Маринка, Новомихайловка в Донецка област бяха под противников обстрел.
В посока Новопавловка руснаците обстрелваха с танкове, минохвъргачки, тръбна и реактивна артилерия Бохоявленка, Пречистивка, Золота Нива в Донецка област.
 
В Запорожка област с противников танкове и артилерия са обстрелвани регионите на 20 обитаеми места, в това число Времивка, Вилне поле, Новопил в Донецка област, Мала Токмачка, Новоданиловка и Орихов в Запорожка област.
 
В Херсонско направление 16 обитаеми места бяха подложени на артилерийски обстрел, в това число Гавриловка, Дудчани, Качкаривка, Билозерка, Новокаири, Републиканец и Херсон.
 
По данни на Генералния щаб единствено през последните дни в градската болница в Старобилск са докарани към 100 ранени съветски бойци от краткотрайно окупираните територии на Луганска област. Болницата е претъпкана, тъй че те се транспортират до здравни заведения в град Луганск или на територията на Русия след стабилизационни ограничения.
 
Междувременно в окупираната Горловка, Донецка област, нашествениците принуждават чиновниците на локалните така наречен републикански предприятия да получат съветски паспорти. Ако условията не бъдат изпълнени до 1 март 2023 година, чиновниците могат да бъдат уволнени.
 
Установено е, че Руската федерация продължава да оказва напън и заплашване на локалното население на краткотрайно окупираните територии. В област Джанкой на Автономна република Крим нашествениците нахлуха в къщите на повече от 20 фамилии кримски татари и направиха шест ареста по съмнения, че са възнамерявали бойкот и терористични офанзиви.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР